معرفی و کاربرد توابع منطقی (Logical Functions) در اکسل

توابع منطقی در اکسل

توابع منطقی در اکسل

مقدمه ای بر توابع منطقی در اکسل

توابع منطقی در اکسل با شرایط کار می کنند. آنها بر این اساس به مقابله با موقعیت های مختلف کمک می کنند. این توابع کارهایی مشابه عبارات IF-ELSEIF-ELSE در یک زبان برنامه نویسی انجام می دهند. همه این توابع دارای نحو ساده هستند و می توان آنها را به زیبایی با سایر توابع ترکیب کرد تا نتایج دلخواه را به دست آورد. انواع مختلفی از توابع منطقی وجود دارد که برخی از آنها معمولاً در عملیات داده در اکسل استفاده می شوند.

انواع توابع منطقی در اکسل

انواع مختلف توابع منطقی در اکسل عبارتند از IF، IFERROR، AND، OR، NOT، TRUE و FALSE. در قسمت بعدی نحوه استفاده از هر کدام را از طریق مثال خواهیم دید. شما می توانید این الگوی اکسل توابع منطقی را از اینجا دانلود کنید – 

قالب اکسل توابع منطقی

1. تابع IF

این یک تابع منطقی بسیار ساده است که بررسی می کند که آیا شرط باید درست باشد یا نادرست. استفاده از تابع IF را با استفاده از یک مثال بسیار ساده نشان خواهیم داد. یک مجموعه داده ساده حاوی داده های دانش آموزان و نمرات آنها وجود دارد. حال اگر نمره قبولی 40 باشد، مایلیم نتیجه هر دانش آموز را از نظر PASS و FAIL اعلام کنیم. این را می توان با استفاده از تابع IF انجام داد .

نحو: 

اگر منطقی 1-1

مثال:

مرحله 1: هنگامی که تابع IF را وارد می کنیم، اکسل به طور خودکار لیستی از آرگومان ها را ظاهر می کند، همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است.

اگر منطقی 1-3

مرحله 2: اولین آرگومان آزمون منطقی است. در این حالت، شرط این است که اگر نمره ها بیش از 40 باشد، نتیجه PASS است یا در غیر این صورت FAIL است. ما شرط را به عنوان آرگومان در تابع IF مطابق شکل زیر ارسال کردیم.

اگر منطقی 1-4

مرحله 3: آرگومان های دوم و سوم به ترتیب “value_if_true” و “value_if_false” هستند. اگر نمرات بیشتر از 40 باشد، نتیجه باید PASS باشد. در غیر این صورت، شکست. این با ارسال آرگومان هایی که در تصویر زیر نشان داده شده است، انجام شده است.

اگر منطقی 1-5

مرحله 4: تابع IF را در تمام سلول های مورد نیاز کپی کنید، و نتیجه صحیح همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است، به ما برگردانده می شود.

اگر منطقی 1-6

2. IFERROR

این تابع زمانی استفاده می شود که بخواهیم به جای یک خطا، مقداری نتیجه معنی دار را برگردانیم. انواع مختلفی از خطاها در اکسل وجود دارد که برای مقابله با این خطاها از IFERROR استفاده می شود. در بسیاری از مواقع، در اکسل، مقادیر خطا به عنوان نتایج به ما برگردانده می شود. در چنین مواردی، تابع IFERROR مفید می شود.

نحو: 

نحو اگر خطا

همانطور که در سینتکس می بینیم، تابع IFERROR اساساً به این معنی است که اگر مقدار ارسال شده به آن یک مقدار خطا نباشد، آن مقدار به عنوان خروجی توسط تابع داده می شود. در غیر این صورت، مقداری که در آرگومان “value if error” مشخص کرده ایم.

مرحله 1: تابع IFERROR دو آرگومان را همانطور که در نحو مشاهده می شود در نظر می گیرد. این نیز در تصویر زیر نشان داده شده است.

ایفرور 2-1

مرحله 2: در این مثال، برای دانش آموزان خاصی امتیاز داریم. برای برخی از دانش آموزان نتیجه در دسترس نیست و برای آنها در ستون Marks خطای #N/A داریم. ما می خواهیم این مقدار خطا با متن معنی دار جایگزین شود که با استفاده از IFERROR امکان پذیر است. اسکرین شات زیر این را نشان می دهد.

IFERROR 2-2

همانطور که در تصویر بالا می بینیم، ما علامت ها را به عنوان آرگومان اول پاس کردیم و رشته “Not Available” را به عنوان آرگومان دوم نگه داشتیم. این بدان معنی است که اگر علامت ها معتبر هستند، علامت های خروجی یا “در دسترس نیست” هستند. این همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است.

IF ERROR 2-3

3. AND

این تابع با بررسی شرایطی که به آن داده می شود مقدار TRUE یا FALSE را برمی گرداند. اگر تمام شرایط وارد شده به تابع AND برآورده شود، مقدار TRUE برگردانده می شود و اگر حتی یک شرط برآورده نشد، مقدار FALSE برگردانده می شود.

نحو: 

AND -عملکرد منطقی 3-1

مرحله 1: برای دانش آموزان خاصی برای سه موضوع مختلف نمره داریم. حال می خواهیم بررسی کنیم که آیا دانش آموز قبول شده یا رد شده است. اگر دانش آموزی حتی در یک درس از سه درس نمره کمتر از 40 کسب کند، در امتحان مردود شده است. با استفاده از تابع AND می توانیم نتیجه را برای هر دانش آموز تعیین کنیم. وقتی تابع AND را وارد می کنیم، متوجه می شویم که آرگومان ها برجسته شده اند. در این مورد، آنها شرایط منطقی هستند، همانطور که در زیر نشان داده شده است.

AND -عملکرد منطقی 3-2

مرحله 2: با استفاده از AND، با گذراندن شرایط تابع مطابق شکل زیر، برای هر دانش آموز به نتیجه خواهیم رسید.

AND -عملکرد منطقی 3-3

هنگامی که تابع پیاده سازی شد، نتیجه را مطابق شکل زیر دریافت می کنیم. توجه داشته باشید، در اینجا، TRUE به معنای عبور، و FALSE به معنای شکست است.

AND -عملکرد منطقی 3-4

4. OR

حتی اگر یک شرط از مجموع شرایط وارد شده به آن برآورده شود، مقدار TRUE را برمی‌گرداند. وقتی همه آرگومان ها FALSE هستند FALSE را برمی گرداند.

نحو: 

OR-عملکرد منطقی در اکسل 4-1

مرحله 1: برای دانش آموزان خاصی برای سه موضوع مختلف نمره داریم. حال، اگر دانش آموزی حداقل در یکی از سه درس 40 نمره کسب کرده باشد، باید نتیجه را قبول شود وگرنه مردود می شود. وقتی تابع OR را وارد می کنیم، آرگومان ها به صورت زیر برجسته می شوند.

OR-عملکرد منطقی در اکسل 4-2

مرحله 2: معیارهای مورد نظر برای تعیین نتیجه دانش آموز را می توان با استفاده از تابع OR مطابق شکل زیر برآورده کرد.

OR-عملکرد منطقی در اکسل 4-3

زمانی که مرحله بالا طی شد، مطابق شکل زیر به نتیجه دلخواه می رسیم. آن را رعایت کنید.

OR-عملکرد منطقی در اکسل 4-4

5. NOT

مقدار منطقی یعنی TRUE به FALSE و FALSE به TRUE را برعکس می کند. معمولاً در موقعیت‌های مبتنی بر زمینه اجرا می‌شود.

نحو: NOT (منطقی)

NOT -عملکرد منطقی 5-1

مرحله 1: شرایط منطقی خاصی را به NOT منتقل می کنیم و نحوه عملکرد تابع را بررسی می کنیم. به اسکرین شات زیر نگاهی بیندازید.

NOT -عملکرد منطقی 5-2

نتیجه واقعی برای هر یک از آنها نشان داده شده است. با این حال، زمانی که شرایط منطقی را به تابع NOT منتقل می کنیم، مقادیر منطقی برعکس می شوند ، همانطور که در زیر نشان داده شده است.

NOT -عملکرد منطقی 5-3

6. TRUE و FALSE

آنها مقادیر منطقی مربوطه را برمی گردانند. TRUE TRUE را برمی گرداند در حالی که FALSE FALSE را برمی گرداند.

نحو : TRUE()، FALSE()

درست و غلط 6-1

ما نتیجه دانش آموزان را داریم. برای PASS، TRUE و برای FAIL، FALSE را نمایش خواهیم داد. تصویر زیر پیاده سازی را نشان می دهد.

درست و غلط 6-2

نتیجه ای که به دست می آوریم مطابق شکل زیر است.

درست و غلط 6-3

مروری بر مطالب این پست

  • توابع منطقی باید در زمینه های مختلف پیاده سازی شوند تا توانایی کامل آنها درک شود.
  • تفاوت در ویژگی های موجود در توابع منطقی برای نسخه های مختلف اکسل باید بررسی شود.
  • هر یک از استدلال ها در یک تابع منطقی باید مورد مطالعه قرار گیرد تا نقش و اهمیت آن درک شود.

نظرات خود را با من در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید، خوشحال می شوم از شما بشنوم و لطفاً فراموش نکنید که این نکته را با دوستان خود به اشتراک بگذارید، مطمئن هستم که آنها از آن استقبال خواهند کرد

آموزش رایگان اکسل در ۱۲۰ دقیقه

آموزش کاربردی پیشرفته اکسل

آموزش‌های پروژه محور اکسل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *